Nejnovější recenze ze sekce LCD monitory
- velka plocha
- super eco režimy
- i z blízka se na něj pěkně dívá stačí si dobře nastavit barvy.
- provedení dotykového panelu
Tento monitor jsem kupoval abych měl velkou plochu na rýsování v AutoCad. Mám ho teprve třetí den a jediný problém co jsem zaznamenal je ovládání dotykového panelu.Pokud přehrávám nějaký film tak je monitor tak zaneprázdněn daty že dotykový panel v podstatě vůbec nefunguje. Chci li teda používat panel je nutné občas i vypnout všechny okna nebo je přesunout na jinou obrazovku prostě monitor nezatěžovat moc daty.Nechápu proč to tak je ale je to tak. Pak teda jde dotykový panel použít a vše nastavit. Ale řekněme si jak často to chcemě měnit?Třeba nastavení barev? Ja to nastavil jednou a už to nepotřebuju do toho koukat.
Co mi ještě docela vadilo je že nastavení obrazovky neposkytuje českou lokaci takže kdo neumí jazyk nejlépe angličtinu či němčinu tak je to trošku nepříjemné.Žádné jiné vady jsem zatím nenašel.
Eco režimy jsou opravdu dobré.Lze si nastavit že pokud se venku setmí tak obrazovka ztmavne aby neoslňovala a naopak když je v místnosti výce světla tak se více rozsvítí aby byla dobře vydět. Dále je možno nastavit pohybový senzor aby když třeba hodinu nezaznamená pohyb aby se obrazovka vypla ale to ještě nemám úplně vyzkoušené.Samozřejmně všechny režimy lze deaktivovat a používat to jako klasickou obrazovku.
- TV a monitor v jednom
- Full HD
- -
S tímto produktem jsem spokojen, doporučuji! :P
| Nastavení parametrů: | Jednoduché |
- Dobré technické hodnoty, výborný poměr cena-výkon
výborný poměr cena-výkon
| Nastavení parametrů: | Jednoduché |
Kvalitní monitor za rozumnou cenu pro běžného uživatele. Mimo jiné vítěz jakéhosi testu.
| Nastavení parametrů: | Jednoduché |
- Perfektní barevné podání a neuvěřitelná stálost podsvícení i v rozích!
- Supr podstavec, udrží monitor snad za každých podmínek
Celkový dojem je vynikající! Z barev a detajlů v jasech i stínech jsem paf!
- kvalita obrazu
- polohovací noha
- množství vstupů
- skvělé barvy (bez kalibrace táhne do červené)
- spotřeba (až 80w)
Přešel jsem z IPSka Dellu Ultrasharpu 22" a je to opravdu skok na výši.Na monitoru dělám převážně úpravu fotek,a hry.Když pak vidím své fotky na jiném monitoru uplně to člověka děsí jak jiné monitory (levná TFka) fungují,když doma opět uvidí krásu plných barev...
Jediná nevýhoda tohoto monitoru je jeho extremní spotřeba (až 80W) a to je možná hřebíček do rakve,který bude důvodem toho že jej v dnešní době prodám a vyměním za jiný.
Monitor používám již přes 3roky a zatím žádný problém nenastal.
- Perfektní barvy po kalibraci, nebo použití ICC profilu
- Konstrukce
- Design
- USB hub
- Výstup pro sluchátka
- Repro, i když pouze nouzovka
- Pomalejší odezva
- Debilní nálepka win7 na stojanu, která jde straně špatně odlepit :-)
Zdravím,
Po velice dlouhém rozhodování jsem se rozhodl pro tento monitor. Využití z mé strany je až na filmy téměř vše (na filmy mám Led TV), takže převážně hry, fotky, gimp, shop, video a internet.
První dojem je naprosto fascinující. 8-bitové barvy po kalibraci vypadají opravdu krásně, černá je černá, bílá zase bílá . Ne, opravdu, barevné podání je velkým plusem tohoto panelu. Je to znát i na pouhém surfováním internetem. Doporučuji porovnat na nějakém barevnějším full HD wallpaperu.
Pak ale přišla studená sprcha v podobě odezvy, která je skutečně znatelně pomalejší než u TN panelů (můj předchozí byl Samsung T220 2ms). Začal jsem Mass Effect 3 multiplayerem a duchy byli patrné. Při změně funkce AMA z Premium na High se situace znatelně zlepšila, stále to však není 100%.
Další hru Zaklínač 2 jsem již testoval na AMA high a zde sice občas nějaké rozmazání zaznamenáte, nicméně to se již musíte opravdu hodně soustředit a hledat. Další testovaný kousek byl Starcraft 2, kde je patrné zejména slévaní barev při rychlém pohybu obrazovkou, jinak OK.
Monitor jsem kupoval hlavně kvůli Full HD rozlišení, o 2 palce větší úhlopříčka je spíše příjemný bonus. Hrát na něm plánují hlavně Diablo 3, které jsem sice neměl možnost na panelu otestovat, ale předpokládám, že se bude chovat podobně, jako Path of Exile, které vypadalo oproti TN podání naprosto famózně, duchy žádné, barvy ÚŽASNÉ!
Doporučení je tedy takové, jaké ho naleznete jinde, na fotky, grafiku, internet naprosto precizní panel.
Hry, filmy…. zde je to o preferencích a kompromisu. Pomalé RPG jsou naprosto bez problémů, rychlé FPS mají sem tam nějaké duchy, ale pokud si užíváte perfektní barevné podání, během chvíle si na ně zvyknete. Na profi hrání to ale určitě není.
Ještě jen zmínka ke konstrukci a designu. Oba dva aspekty jsou z mého pohledu 100% povedené. Stojan perfektní.
Repro k ničemu, v balení pouze VGA kabel.
- Úžasný obraz, Full HD rozlišení
- Chybí ohybný kloub...
Absenci možnosti naklonit si monitor dost postrádám, jinak mohu monitor vřele doporučit.
Vyhovuje potřebám
- HDMI připojení
Celkově kvalitní, hezký design
- Pěkný obraz
- Kontrast a jas (monitor ne moc vhodný na noc)
- Živé barvy
- USB hub + čtečka karet
- PIVOT (u mého kusu měl vadu, monior nešel naklopit do konce)
- VESA (kotvení je mírně zapuštěno do monitoru)
- Možnost vypnout LED diodu ON/OFF v menu
- Příslušenství - DVU/Display/D-SUB kanel, napájení
- U mého kusu mírně vadný PIVOT
- Neskutečně hřeje
- Spotřeba - max. 70W
Za tuto cenu pěkný monitor.
- 3D
- TV tuner
- Ovladač
- Baterie k ovladači v balení
- Ovladač reaguje, když ho namířím skoro kamkoliv v pokoji.
- Téměř plnohodnotné ovládání bez ovladače
- Slabé reproduktory
- špatně se na něj chytá webkamera
- 3,5jack konektor na zadním panelu
- Zapojení do elektriky je přes adaptér, ze kterého jde do televize slabý drát s nestandardním konektorem, který nepůsobí zrovna pevně.
- 3D je velmi náchylné k pohybu nahoru/dolu.
Teda, co na něj říct? Zpočátku totální nadšení, Jako "jen monitor hooodně dobrý, ale má pár nevýhod v navíc funkcích.
Největší kámen úrazu je 3D.popíšu ho celej, ne jen jeho nevýhody. Při stisku tlačítka 3D (v nastavení, kam se dá dostat i tlačítky na TV, nikoli jen na ovladači, jak si to myslela obsluha v datartu) se nabídne několik obrázků, které značí následující nastavení:
2D->3D-Tady je to celkem nanic, spíš by sedělo jak já říkam 2D->2,4D, nebo jak říká můj otec, 2D->pasqil. Celé je to nevýrazné, rozdělí to obraz asi na 3 části, které jsou mezi sebou minimálně vzdálené(mě se zdá max. cca 3 cm), nicméně i přesto to může být pěkný zážitek.
Vedle sebe- Tohle je celkem jasné: monitor položí přes sebe 2 poloviny obrazu. Může být dost divné, když si toto video přehráváte na počítači, a zobrazí se vám lišta přehrávače, pak ji vidíte jen jedním okem, nebo každým jednu polovinu. Nabízí to 2 varianty: vedle sebe a nad sebou.
Šachovnice- aspoň myslím, tohle sem nezkoušel, ale pravděpodobně je to šachovnicové střídání pixel pro pravé oko; pixel pro levé oko; pixel pro pravé oko; atd...
střídání- či co to je, to sem taky nezkoušel, ale je to střídání obrazu pro pravé, levé oko.
Také lze přehrát bez nastavování obraz ve formě střídání řádku pro pravé a levé oko, toho využívá např. software pro 3D střílečky, který je mimochodem přibalen.
Potom další nevýhoda: Reproduktory: slabý zvuk, jak na postarší nokii, já to vyřešil zapojením starých reproduktorů. Na to nepřímo navazuje další nevýhoda a to sice, že 3,5 jack konektor je na zadní straně, pro mě to takovej problém neni, když tam mam reproduktory, a sluchatka strkam do nich, ale kdyz je to popsaný jako konektor pro sluchátka, tak by to mělo být přístupný, ne?
Poslední věc je TVtuner: ne moc kvalitní obraz, firmware taky není moc intuitivní (teď mluvim o TV), EPG neni moc přehlednej, a celkově to za moc nestojí, ale lepší než se šourat přes půlku bytu k opravdovej televizi.
Vlastně by se ještě hodila zmínka o přehrávání z USB, které je podle mě trochu zbytečné, když se jedná o monitor, ale hodit se nůže. Já to ještě nezkoušel.
P.S.:S ovladačem se špatně hází :D
- dobrý obraz
- rychlá odezva
Super monitor za dobrou cenu, umožní vám se dívat na filmy a hrát hry s vizualním požitkem na který snad nezapomenete. Hold kvalita od firmy ASUS se nezadá. Na monitoru jsem zatim nenašel žádný neduh, jestli bych se hodně měl zamyslet jestli bych si přál něco jinak, tak možná jinde umístěné tlačtko na vypínaní monitoru, občas se mi stalo že jsem ho nechtěně vypnul když jsem šahal za monitor, a jelikož jsem pravák a tlačítko je na pravé straně tak je pak jasné že jsem si ho prostě vypnul, ale díky tomu že rychle nabíhá tak to zase taková katastrofa není.
neboli z nej oci
| Nastavení parametrů: | Jednoduché |
- Polohovaci stojan, Led podsviceni,klasicke knofliky na ovladani,matny material plastu
- špatne uhly pohledu černe barvy,piskani monitoru ,made in Poland
Spiše sklamani technologii ips apsolutno k ničemu ,černa je do fialova pri mirnem nakloneni hlavy či monitoru,nerovnomerne podsviceni ,divne piskani jakoby od transformatoru ,nebo mam smulu na špatny kus
| Pozorovací úhly: | Špatné - změna barvy při malém vychýlení |
- Vedle vstupů VGA a DVI také HDMI
- Možnost přidělat na stěnu
- Přijatelná cena
- Horší podání barev - typ panelu TN
- Pouze čtyři tlačítka pro nastavení
- Integrované reproduktory nejsou žádnou výhrou - jak jsme si na to ostatně u monitorů zvykli.
Jeden z 27palcových monitorů, který vlastně ničím nevybočuje z řady. Použitá technologie TN je postupně cenově doháněna novými technologiemi, dá se tedy předpokládat, že nadšenci o tento monitor nezavadí. Přesto se jedná o velmi kvalitní kousek. Majitele může potěšit přítomnost reproduktorů (nutno však připustit, že 2.0 reproduktory za pár stovek podávají zvuk lepší) a USB. Osobně bych přivítal lepší rozlišení a méně výraznou ledku indikující zapnutí panelu.
Jen připomínám, že HDMI kabel (na rozdíl od D-SUB, DVI, napájecího a audio kabelů) není součástí balení.
| Nastavení parametrů: | Složité |
- Kvalita podsvícení skvělá.
- Podání barev srovnatelné s displeji vyšší třídy.
- Cena velmi příjemná.
- Jen malinké proti - musel jsem si na webu najít lepší ICC-profil.
- Vestavěné reproduktory jsou vážně šumítka.
Sháněl jsem IPS displej na zpracování fotografií jako dočasné řešení. Hledal jsem něco levného, ale aspoň trochu slušného na práci. IPS231P mě velmi mile překvapil. Za cenu kolem 4.000,- jsem získal poměrně vyhovující zobrazení. I rozlišení 1920 x 1080 je skvělé. Doporučuji.
| Nastavení parametrů: | Jednoduché |
Celková spokojenost - monitor splňuje veškerá kriteria našich požadavků.
Při příštím nákupu je potřeba dát větší pozor na možnosti a způsoby připojení - vs.PC, TV aj..
- velikost
- zobrazení
- menu
- ovládání
- najít sensor na vypnutí a zapnutí dá fušku
Jsem velmi spokojen, ale je třeba zohlednit kde bude monitor stát a jak daleko je uživatel. Mám monitor cca 60cm od očí a přijde mi skoro zbytečně obrovský. Přidám 20cm do vzdálenosti a bude to OK.