80%Hodnocení produktu: 80%
- Jemné přechody u barev
- Vertikální pozorovací úhly
- Profily Senseye
- Ovládání
Celkově jde o dobrý monitor, hlavně za tyto peníze si myslím, že se nedá nic lepšího koupit. LED podsvícení je velmi dobré, nejsou tu velké rozdíly. Kontrast taky super, černá a bílá jsou přímo ukázkové. No a bonbónek je spotřeba, která se drží při běžném provozu do 20W.
Abych jenom nechválil, tak jsou tu samozřejmě i jistá "ale", především slabší vertikální pozorovací úhly a v jemných přechodech je patrný dithering (v praxi ne tak často). Barevné profily senseye jsou nepoužitelné, barvy naprosto ustřelené. V uživatelském nastavení je potřeba stáhnout zelenou, případně potlačit gammu na zeleném kanálu (Powerstrip). Pokud si s tím trochu pohrajete, dá se z toho dostat docela pěkný obraz, čistý a ostrý, s relativně dobrým podáním barev. S Ovládáním je potřeba naučit se žít, je trochu krkolomnější a velice často jsem místo tlačítka "enter" vypnul monitor.
Celkově jde o velmi dobrý TN monitor, hlavní slabiny jsou dány technologií TN a ty ostatní nejsou tak podstatné. Za tuto cenu doporučuji.
- Je tato recenze užitečná?
- Ano (36)
- Ne